Ga voor het allerbeste interieuradvies

Wat maakt het werk als interieuradviseur zo leuk?

Onze interieuradviseurs geven dagelijks advies aan de klanten die onze winkels bezoeken. Je verkoopt niet alleen producten, maar je geeft advies aan de klanten om vervolgens van hun huis een echte thuis te maken. We willen je graag laten zien hoe geweldig het vak interieur adviseurs kan zijn en daarom hebben we onze topstylist Jacqueline geïnterviewd.


“Het belangrijkste vind ik dat iemand zich meteen op zijn gemak voelt!” 

Hoeveel interieurs heb jij al mooi gemaakt als stylist?

“Ik werk hier volgens mij nu richting de zeven jaar, dus echt duizenden, haha!”

Iedereen woont anders. Hoe vind jij de woonstijl die bij mij past?

“Ik vind het het belangrijkst dat iemand zich meteen op zijn gemak voelt als hij of zij binnenkomt. Daarom begin ik altijd gewoon met een gezellig en persoonlijk praatje. Soms kom je op hele verdrietige verhalen van mensen die gescheiden zijn, maar soms ook hele leuke verhalen van mensen die een babykamer willen inrichten. Pas wanneer je weet wie iemand is en wat hij of zij wil kun je advies geven dat daar mooi bij aansluit. Uiteindelijk kom je dan samen tot iets moois, reken je het complete plaatje uit en wordt iemand daar hopelijk helemaal blij van!”

Welke trends moeten we in de gaten houden?

“Velours gordijnen zijn echt weer helemaal terug! En toch altijd weer net iets anders dan vroeger. Zo kiezen mensen nu vaker voor een moderne wave plooi. Naast gordijnen zijn op dit moment ook PVC en ronde vloerkleden heel populair. En de houten jaloezieën natuurlijk, die zijn nog steeds erg geliefd!”

  

Van welke interieurstijl word jij nu blij?

“Ik vind het altijd lastig om er een naam aan te hangen, maar misschien ‘Cosy Modern’? Ik houd namelijk erg van strak, maar het moet wel warm zijn. Dus bijvoorbeeld grijstinten gecombineerd met bruin-, taupe- en groentinten zodat het toch weer net even wat warmer is. Oh en planten natuurlijk! Die maken het af.”

Wanneer ga jij met een glimlach naar huis?

“Wanneer je als stylist oprecht een klant heel gelukkig maakt., je laat ze dan letterlijk blij de deur uitgaan en je weet gewoon dat ze er over een paar weken weer helemaal mooi bij zitten. Dat is zo leuk! En dat krijg je dan ook terug: in Dordrecht bijvoorbeeld had ik een ouder echtpaar geholpen en die waren zo blij dat ze wilden dat we nog een keertje langskwamen puur om koffie te drinken en gezellig na te praten. Ja dat zijn wel echt de leuke dingen. Dan weet je gewoon dat je het echt goed hebt gedaan!”

 


Kom ons verkoopteam versterken

Ben je enthousiast geraakt over het verhaal van Jacqueline en klinkt Roobol als een bedrijf dat misschien wel bij jou past? Bekijk dan eens onze openstaande vacatures. Wie weet sta je binnenkort net als Jacqueline in één van onze winkels interieuradvies te geven aan onze klanten!

Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden, raamdecoratie en behang; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak