Ga voor het allerbeste interieuradvies

Vinyl trapbekleding

Wil je je trap bekleden met vinyl, dan kan je hiervoor kiezen uit bijna onze gehele vinyl collectie. Je zal dus altijd jouw perfecte kleur en dessin kunnen vinden bij ons!
Voordelen van je trap bekleden met vinyl:

  • Gemakkelijk schoon te maken en houden
  • Keuze uit honderden dessins in hout- en betonlook
  • Comfortabel om op te lopen
  • Goed voor de akoestiek in huis
  • Gelegd door ervaren vakmensen
  • Lichte anti-slip toplaag en antislip trapprofiel

Jouw favoriete vinyl op je trap
Waarom kiezen voor vinyl op je trap?

Vinyl laten leggen op je trap heeft vele voordelen. Misschien heb je ook al vinyl op je vloer liggen en wil je dit graag doortrekken in de look van je trap. Als je graag een houtlook of betonlook trap wil, maar het wel erg fijn vindt om een zachtere trap te hebben dan is vinyl de keuze voor jou! Het loopcomfort van vinyl is namelijk erg hoog, maar vinyl is makkelijker te onderhouden dan tapijt en zorgt door zijn dessins vaak voor een modernere look.Voorbereiding voor vinyl op je trap

Omdat vinyl een redelijk dun en egaal materiaal is, is het noodzakelijk dat je traptreden geheel vlak en waterpas zijn. Wanneer dit niet het geval is, dan zal je elke oneffenheid er in de loop van de tijd doorheen zien komen en dat is natuurlijk super zonde! Het is dus van groot belang dat je eerst je treden uitvlakt en egaal maakt als dat nodig is voordat onze vakmannen het vinyl komen stofferen.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is dat je minimaal de avond van tevoren onze speciale trap-primer aanbrengen op je trap om ervoor te zorgen dat het vinyl beter hecht. De rest doen wij voor je!

Heb je niet de mogelijkheid om de treden zelf uit te vlakken? Dan is traprenovatie misschien wel een goed alternatief voor je!


Hoe wordt vinyl op je trap gelegd

Vinyl wordt op een trap verlijmd, je kan dit niet ‘los’ laten leggen omdat het van zichzelf geen houvast heeft. De voorkant van de treden worden afgewerkt met een profiel wat extra grip geeft wanneer je de trap op en af loopt. Wel zo veilig!


Meer weten over vinyl op je trap?

Onze vakmannen zijn gespecialiseerd in het bekleden van je trap met vinyl. Zij hebben dit namelijk al honderden keren met veel plezier gedaan. Wil jij weten of het bekleden van je  trap met vinyl de juiste keuze is voor jou? Kom langs in één van onze winkels, bekijk ons uitgebreide assortiment en laat je adviseren. Of vraag advies aan huis aan!