Ga voor het allerbeste interieuradvies

Roobol 75 jaar

Maart 1946. Vol trots staan Maarten Roobol en Marie Oosterlee te kijken naar hun allereerste eigen winkel aan de Gouwstraat 18 in Rotterdam. Ze zeggen niets, maar hun blikken vertellen genoeg. Een klein lachje verschijnt op het gezicht van Maarten. Eindelijk. Hun eigen kruidenierswarenwinkel. 


Hoe lang zouden ze daar samen hebben gestaan? En wat zou er door hun hoofd gegaan zijn? Deze winkel betekende een nieuwe start. Een start die ze dit keer echt samen zouden gaan maken. Zouden ze nagedacht hebben over hoe het zou zijn samen in de winkel? Over wat de toekomst hen zou brengen? Zouden ze ooit gedacht kunnen hebben hoeveel duizenden mensen ze in de 75 jaar die voor hen lag blij zouden gaan maken? 


Maarten Roobol voor de allereerste Roobol winkel. 

De leukste in huis, al 75 jaar! 

Welke verwachtingen er ook waren, de beginjaren van de allereerste ‘Roobol Textiel’ waren voorspoedig. De winkel ontwikkelde zich snel en het kersverse echtpaar bleek echt ondernemers bloed te hebben. Zo ontdekte Maarten bijvoorbeeld al snel de markt voor woningtextiel en maakten zijn kruidenierswaren plaats voor rollen tapijt. Later kwamen hier ook gordijnstoffen bij en ontwikkelde ‘Roobol Textiel’ zich tot een gerenommeerde woninginrichter bij wie je je hele huis kon laten aankleden. 


En niet alleen het assortiment groeide. Ook het aantal winkels breidde zich flink uit! In eerste instantie kwamen er meer winkels in Rotterdam, maar door latere overnames ook in het Noorden en het Zuiden van het land. De groei ging zo hard dat de teller op het hoogtepunt zelfs op 52 winkels kwam te staan. 
Maar hoe ver die ene winkel aan de Gouwstraat zich ook uitbreidde en hoe groot de firma ook werd, door de jaren heen bleef Roobol vooral een echt familiebedrijf waarbij de klant centraal staat. Waar Roobol je vroeger blij maakte met kruidenierswaren en textiel doet ze dit vandaag nog steeds door je te helpen aan het allermooiste interieur met de beste producten volgens de laatste trends. Zo krijg jij weer een huis waar je je echt thuis voelt. En dat maakt Roobol ook na 75 jaar de leukste in huis! 



Niemand zoals Roobol 

Wat Roobol zo uniek maakt? Je zou het in twee woorden samen kunnen vatten: Totale ontzorging. Dat begint al op het moment dat jij bij ons de winkel binnenstapt. We hebben namelijk een team fantastische stylisten voor je klaarstaan die met je meedenken bij je nieuwe interieur en je echt alles kunnen vertellen over de verschillende soorten vloeren en raambekleding. Het enige dat jij nog hoeft te doen is ons te vertellen hoe je je koffie graag drinkt en welke kleuren of patronen je het mooist vindt! 

Ook over de afwerking hoef je je geen zorgen te maken. Roobol is namelijk niet alleen de leukste, maar ook de stoerste in huis! Onze nauwkeurige maatnemers hebben namelijk meer dan genoeg ervaring om alles netjes voor je in te meten en de juiste maten te bestellen. Het echte vakwerk wordt vervolgens geleverd door onze vakkundige stoffeerders. Met twee rechterhanden is het leggen van een vloer of het monteren van raambekleding hen echt op het lijf geschreven en zorgen ze altijd voor het allermooiste resultaat. Dat is nog eens fijn thuiskomen! 

Klaar voor de toekomst 

Al 75 jaar de leukste in huis zijn, dat willen we natuurlijk graag met je vieren! En hoe kan dat beter dan met leuke verrassingen? Zo hebben we toffe jubileumkortingen en geven we iedere week een fantastisch nieuw cadeau weg via onze cadeaukalender! 
Toch kijken we al feestvierend ook vooruit. Bij Roobol doen we er namelijk alles aan om niet alleen dé woninginrichter van nu, maar ook die van de

toekomst te zijn. 

Ook blijven we de komende jaren gewoon met je meedenken. Werk je thuis of is het lastiger om even naar de winkel te komen? Dan komen we gewoon naar jou! Met onze winkel op wielen rijden we namelijk het hele land door om jou thuis te helpen met het allerbeste interieuradvies bij jou thuis. Zo blijven we nog steeds de leukste in huis, ook de komende 75 jaar! 



Via Roobol zijn er heel veel mogelijkheden om je interieur op te frissen, maar ook om het meteen klaar te maken voor de toekomst. Wanneer zien we jou in de winkel? 


Geschreven door Jaap

Adviseur
Jaap
Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak