Ga voor het allerbeste interieuradvies

Ruilen en retourneren

Tevreden klanten zijn ons visitekaartje. Daarom gaan er bij ons alarmbellen af als iemand niet blij is met zijn aankoop. Vaak is het mogelijk om iets te ruilen of retourneren, maar helaas niet altijd. Bijvoorbeeld een vloerkleed dat je op maat hebt laten maken. In alle redelijkheid proberen we problemen natuurlijk altijd op te lossen.

Gelukkig gebeurt het niet zo vaak, maar het kan gebeuren dat een product bij aflevering niet blijkt te voldoen aan je verwachtingen. Dat vinden wij vervelend, want klanten blij maken is wat we het allerliefste doen.

Niet goed? Wij lossen het op!

Als een product niet goed is, zorgen we er voor dat het wordt vervangen of gerepareerd. Dit geldt voor al onze producten, maakt niet uit of ze wel of niet op maat gemaakt zijn. Iets anders is het wanneer het product je tegenvalt of toch niet zo uitpakt als je had gedacht. Soms kunnen we ze wél voor je retour nemen, maar soms ook niet.

Wanneer ruilen of retourneren niet kan?

Hoe graag we ook willen, soms kan het product écht niet terug.

  1. Maatwerk producten. In het geval het product speciaal voor jou besteld en/of op maat gemaakt is (bestelkwaliteiten), kunnen we het helaas niet terugnemen. 
  2. Hygiëne gevoelige producten. Wanneer een boxspring of bedtextiel achteraf toch niet helemaal naar wens is, kunnen we deze helaas niet retour nemen. Deze producten nemen we niet terug in verband met de hygiëne.
  3. Outlet producten. Op onze extra scherp geprijsde outlet producten zit geen ruil- of retourmogelijkheid.
  4. Gebruikte producten. Wanneer producten gebruikt, beschadigd of niet meer in originele staat zijn, kunnen we ze niet meer terug nemen.
  5. Aantal dagen in bezit. Als een product dat gekocht is via een online bestelling langer dan 14 dagen in jouw bezit is, kun je het niet meer bij ons terugbrengen. Wanneer een product via de winkel is aangeschaft, dan kun je het niet meer retourneren wanneer het langer van 7 dagen in je bezit is. Wanneer er gebruikerssporen zichtbaar zijn bij het retourneren van een product kunnen wij het helaas niet terugnemen. 
  6. Zonder bewijs van aankoop. Om een product terug te kunnen nemen, hebben wij de originele aankoop- of kassabon nodig. Bewaar ‘m goed! Ook voor je garantie.

Producten retour sturen doe je zo

Producten die tegen vallen en niet op maat zijn gemaakt, kunnen worden teruggebracht in één van onze winkels. Heb je liever dat ze worden opgehaald? Ook dat kan! Deze ophaalservice kost € 27,50 euro voor kleine en € 79 euro voor grote artikelen. We houden het bedrag in op het retourbedrag dat je van ons ontvangt. Een afspraak maken voor het ophalen van producten kan door een e-mail te sturen naar webshop@roobol.com. Vermeld daarin meteen het ordernummer, NAW gegevens, telefoonnummer en rekeningnummer. Fijn als je ook vermeld waarom je het product wilt ruilen of retourneren! Daar leren wij van. Als we het product binnen hebben, controleren we dit en betalen we het tegoed binnen een week terug.