Ga voor het allerbeste interieuradvies

Het verschil tussen plissé- en dupligordijnen met honingraatstructuur

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie dat zowel praktisch als stijlvol is? Dan heb je de juiste pagina gevonden, want in deze blog leggen we het verschil tussen plisségordijnen en dupligordijnen uit. Je hebt vast wel eens van dupligordijnen gehoord, ze worden dan ook vaak dubbele plisségordijnen of Duette shades genoemd. Het verschil hiervan ligt aan het raamdecoratiemerk, we verkopen namelijk plissé- en dupligordijnen van de merken; R-line, Bece en Luxaflex.

Voordelen van plissé- en dupligordijnen

Zowel plisségordijnen als dupligordijnen hebben niet alleen een strakke vormgeving, ze zijn ook nog eens functioneel en passen op bijna elk soort raam en deur. Van schuifpuien tot openslaande deuren, maar ook speciale vormen van ramen zijn mogelijk. Zowel dupligordijnen als plisségordijnen kunnen het daglicht zacht filteren en zorgen voor een natuurlijke regulering van de temperatuur in de ruimte. Kortom, ze zijn een isolerende barrière voor je raam, stijlvol en slim. Daarnaast heeft zowel de plissé- als dupligordijn zijn eigen voordelen!Wat is een enkele plisségordijn

Een plisségordijn heeft een enkele stoflaag, hierdoor krijgt het doek een zigzag vouwpatroon. Bij een plisségordijn zijn de gaatjes en het optrekkoord altijd zichtbaar, hier schijnt altijd zonlicht door. Een plisségordijn kan hierdoor nooit 100% verduisterend zijn. Doordat een plisségordijn maar één stoflaag heeft, zal deze minder isoleren dan een dupligordijn. Doordat een plissségordijn wordt gemaakt met een enkele stoflaag, is de prijs veel vriendelijker voor je portemonnee! 

Wat is een dupligordijn met een honingraatstructuur

Een dupligordijn is altijd voorzien van een dubbele stoflaag, deze structuur heeft veel weg van een honingraat. De optrekkoorden worden tussen de twee lagen verborgen, hierdoor kan een dupligordijn, bij de juiste stofkeuze, volledig verduisterend zijn. Door de dubbele stoflaag zijn dupligordijnen meer isolerend dan een plisségordijn, daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een isolerende aluminiumlaag die in de honingraatstructuur is verwerkt. Hierdoor worden de uv-stralen van buitenaf optimaal verweerd en heeft de stof een hoger isolatievermogen. Een dupligordijn houdt je woning in de zomer extra koel en in de winter juist warm! Kortom, door de dubbele stoflaag zijn dupligordijnen minder voordelig in prijs, maar wel energiebesparend.Het verschil tussen een dupligordijn en plisségordijn

Een plisségordijn en een dupligordijn lijken best veel op elkaar. Ze zijn praktisch, zien er mooi uit, geven een isolerende laag en helpen bij de verbetering van de akoestiek in de ruimte. De extra stoflaag van een dupligordijnen maakt het grootste verschil. Door de extra toegevoegde stoflaag, heeft een dupligordijn een hogere isolatie waarde, een grotere geluidsdemping en zijn de optrekkoorden niet zichtbaar. Daarnaast zit er natuurlijk ook een prijsverschil tussen plissé- en dupligordijnen. 

Dupligordijnen met honingraat op maat gemaakt

Zowel dupligordijnen als plisségordijnen worden op maat gemaakt en kunnen volledig worden afgestemd op jouw ramen en duren. Zowel plisségordijnen als dupligordijnen, zijn geschikt voor draai-kiepramen, maar ook voor speciale raamvormen. Ben je op zoek naar montage, waarbij er niet geboord mag worden? Dan kun je ook kiezen voor de speciale klem, plak of magneetsystemen. Hierdoor hoeven onze vakmannen geen gaten in jouw kunststofkozijnen te boren. Verschillende bedieningsmogelijkheden

Daarnaast kun je bij dupli- en plisségordijnen ook kiezen voor verschillende bedieningsopties. Zo kun je kiezen voor het standaard smardcord systeem, deze bedien je met een koord. Of voor het literise systeem, dit is een koordloos systeem die veilig voor kinderen is, praktisch en het oogt ook nog eens stijlvol. Wil je de bediening nog makkelijker maken? Dan kun je ook kiezen voor een elektrische bediening, zoals het Luxflex Powerview motorisatio systeem, hierdoor kun je jouw dupligordijnen op afstand bedienen met een speciale app of afstandsbediening.

Dupligordijnen met honingraat in je slaapkamer

Ben je van plan om dupligordijnen in je slaapkamer te nemen? Bekijk dan eens het speciale lightlock systeem. Wanneer je kiest voor een verduisterende stof in combinatie met een dupligordijn met honingraat en je laat de gordijnen in het kozijn monteren, kan er langs de zijkanten licht naar binnen sijpelen. Door te kiezen voor lightlock, wordt het licht geminimaliseerd door middel van een zijprofiel. Hierdoor ben je verzekerd van een betere en langere nachtrust!
Advies over plissé- en dupligordijnen

Wil je graag weten of een plissé- of dupligordijn in jouw interieur past? Kom dan eens langs in één van onze winkels bij jou in de buurt. We hebben in de winkels verschillende voorbeelden hangen, waardoor je deze direct kunt uitproberen. Daarnaast laten onze adviseurs graag de verschillende kleuren, stoffen en bedieningsopties aan je laten zien. Vind hier een winkel bij jou in de buurt of plan direct een advies afspraak!


Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden en raamdecoratie; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak