Ga voor het allerbeste interieuradvies

Raambekleding voor de badkamer

Heb je een groot raam in de badkamer? Heerlijk! Lekker veel lichtinval en handig om deze vochtige ruimte te kunnen luchten. Maar in de badkamer is privacy natuurlijk ook erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat de buren mee kunnen genieten van jouw douchebeurt. Passende raambekleding in de badkamer is dan ook erg belangrijk. Maar waar kies je voor? Omdat de badkamer vaak vochtig is, kun je niet zomaar alle raamdecoratie ophangen. Wij geven je graag wat tips voor het kiezen van de juiste raambekleding voor in de badkamer.

Welke raambekleding is geschikt voor de badkamer?

Gaat je voorkeur uit naar jaloezieën, plisségordijnen of misschien wel rolgordijnen? Eigenlijk kun je nog verschillende kanten op met raambekleding voor in de badkamer. Het voornaamste waar je op moet letten is dat de raambekleding die je kiest tot zeker hoogte tegen vocht moet kunnen. Gordijnen in de badkamer hangen is dan meestal ook geen goed idee. Het is in ieder geval belangrijk om de ruimte constant goed te ventileren om je raambekleding zo lang mogelijk netjes te houden. Maar natuurlijk wil je ook iets wat mooi staat in de ruimte! Misschien ben je op zoek naar een natuurlijke houtlook, of specifieke kleur, of wil je dezelfde raamdecoratie als in de slaapkamer. Welke opties er allemaal zijn en wat hier de voor-en nadelen van zijn leggen we je hier uit. Jaloezieën in de badkamer

Jaloezieën in de badkamer is een hele goede keuze. Er zijn verschillende soorten horizontale jaloezieën beschikbaar die goed toepasbaar zijn in vochtige ruimtes. Alleen houten jaloezieën zijn niet aan te raden. De houten lamellen zijn namelijk niet bestand tegen langdurige blootstelling aan water en vocht waardoor ze snel kromtrekken.

Kunststof jaloezieën

Ben je wel fan van de look van houten jaloezieën? Dan kun je het beste kiezen voor kunststof jaloezieën met een houtlook. Deze zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden, maar veel onderhoudsvriendelijker en lichter. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en kleuren en dus de perfecte sfeermakers in elke soort badkamer! Wil je de houtlook ook op je badkamervloer toepassen? Lees dan dit blog voor meer informatie.

Aluminium jaloezieën 

Een andere optie is aluminium jaloezieën. Aluminium kan uitstekend tegen vocht, waardoor het een erg goed materiaal is voor in je badkamer. Daarbij zijn ze ook geschikt voor draai- kiepramen. Wat erg handig is voor het luchten van de badkamer zonder je raamdecoratie helemaal open te doen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag het één van onze adviseurs in de winkel of online! 

Voordelen van jaloezieën in de badkamer:

 • veel privacy
 • lichtinval gemakkelijk te regelen
 • voordelige optie
 • vocht- en vuilbestendig
 • geschikt voor draai- kiepraam
 • gemakkelijk schoon te maken
 • ruim aanbod kleuren


Plisségordijnen in de badkamer

Plisségordijnen of duo plisségordijnen zijn ook een populaire keuze als raamdecoratie in de badkamer. Ze geven veel privacy en zijn beschikbaar en vele mooie kleuren en patronen. Ook zijn ze geschikt voor draai- kiepramen die tegenwoordig vaak in badkamers voorkomen. Door te kiezen voor een top-down bottum-up variant, kun je lichtinval en privacy perfect regelen precies zoals jij dat wilt! Ook kan een ventilatie-rooster hierdoor 24/7 openstaan. Plisségordijnen hebben een enkele plooi en zijn door de luchtige stof geschikt voor vochtige ruimtes. Duo plisségordijnen van Luxaflex© kunnen worden voorzien van een DustBlock Coating waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn, maar ook beter waterbestendig zijn. Echter is het wel van belang om de plisségordijnen niet helemaal in elkaar te vouwen wanneer ze nog nat of vochtig zijn. Ook hier is ventileren weer erg belangrijk!

Voordelen van plisségordijnen in de badkamer:

 • veel privacy
 • lichtinval gemakkelijk te regelen
 • duo plisségordijnen zijn isolerend
 • vocht- en vuilbestendig
 • geschikt voor draai- kiepraam
 • ruim aanbod kleuren


Rolgordijnen in de badkamer

Of rolgordijnen geschikt zijn voor in badkamer, daar zijn de meningen over verdeeld. Het is zeker niet de beste keuze, maar wanneer je de juiste stof kiest en voldoende ventileert kan het een mogelijkheid zijn. Kies bijvoorbeeld voor een rolgordijn van polyester of rolgordijnen van Luxaflex© met DustBlock Coating zodat het rolgordijn in zekere mate vochtwerend is. Zorg er in ieder geval voor dat je het rolgordijn niet oprolt wanneer het nog vochtig of nat is. 


Raamdecoratie in de badkamer op maat

Zoals je ziet zijn er dus meerdere geschikte mogelijkheden voor raambekleding in de badkamer. Heb jij je keuze gemaakt en wil je jouw raambekleding op maat laten maken? Kom dan langs in één van onze winkels. Onze adviseurs laten je alle mogelijkheden zien. Zo heb je een ruime keus uit kleuren en materialen. Jij kiest, en wij regelen de rest! Benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is? Ook daar kunnen we je in één van onze winkels verder mee helpen. Vind hier een winkel bij jou in de buurt: https://www.roobol.com/winkels/


Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden, raamdecoratie en behang; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak