Ga voor het allerbeste interieuradvies

De woonfavorieten van 2022

De eerste maand van het jaar 2023 is alweer voorbij. Om het jaar 2022 goed af te sluiten hebben we de woonfavorieten van het afgelopen jaar op een rijtje gezet! Hierdoor kun je jezelf extra laten inspireren voor het vernieuwen van je interieur. Zo kun jij het aankomend jaar genieten van een splinternieuwe inrichting.De meest verkochte vloeren

Het assortiment aan vloeren is in het afgelopen jaar een stuk groter geworden. Dat kan natuurlijk ook niet anders, want er zijn een hoop vloeren over de toonbank gegaan! Voor iedere soort vloer hebben we een favoriet geselecteerd. Deze vloeren zijn dus niet alleen vaak verkocht, maar ze zijn ook nog eens het allermooist!


Vinylvloeren

Niet alleen in het afgelopen jaar, maar al een aantal jaar zijn visgraatvloeren niet meer weg te slaan uit ons interieur. Dit hebben we dan ook vooral gemerkt bij onze collectie vinylvloeren. Vinylvloer Verona is de vinylvloer die het afgelopen jaar het meest werd verkocht. Het voordeel van deze vloer is dat hij ook nog eens gratis wordt gelegd! Een andere interieurtrends van het afgelopen jaar, zijn vinylvoeren met een dessin dat op een betonnen vloer lijkt. Vinylvloer dynamic concrete is beschikbaar in verschillende tinten en patronen. De dynamic serie vinylvloeren zijn ook nog eens gemakkelijk zelf te leggen.

Laminaatvloeren

Een laminaatvloer blijft ieder jaar weer één van de populairste vloeren voor in huis. Laminaatvloeren zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam en gemakkelijk zelf te leggen. De meest gekozen laminaatvloer van het Roobol assortiment is de laminaatvloer Odette. Onze inkoop stylisten hebben deze prachtige vloer nog niet zo heel lang geleden toegevoegd aan onze collectie. Toch is deze vloer bij jullie opgevallen, want we hebben hem vaak mogen leggen in de mooiste ruimtes! Leggen? Dat lees je goed. Laminaat Odette wordt gratis gelegd. Je kunt het jezelf niet makkelijk genoeg maken!Tapijtvloeren

Wanneer je graag een zachte vloer wilt hebben met een warme uitstraling, dan is een tapijtvloer voor jou weggelegd. Tapijt werd in het afgelopen jaar vooral vaak gekozen voor in ruimtes waar veel tijd in wordt doorgebracht. Dit zijn ruimtes zoals, de slaapkamer en de woonkamer. Vooral de Nature collectie van Desso & ex hebben we niet alleen als vloer mogen leggen, maar ook als trapbekleding! Door kleuren en patronen die zijn geïnspireerd door verschillende elementen vanuit de natuur, krijgt je ruimte een unieke uitstraling.

PVC vloeren

PVC vloeren zijn  in de afgelopen jaren steeds bekender geworden. Vooral bij het uitzoeken van een nieuwe vloer kom je tegenwoordig vele verschillende PVC vloeren tegen. Naast het feit dat PVC vloeren een lange levensduur hebben, zijn ze ook nog eens te verkrijgen in vele verschillende kleuren, patronen en ontwerpen. Hierdoor wordt een PVC vloer steeds vaker gekozen als vloer. Dit is ons ook opgevallen, want de vloeren van de Moduleo Layred PVC collectie zijn in het afgelopen jaar in vele ruimtes gelegd! Daarnaast heeft deze vloer een geïntegreerde ondervloer met een speciaal kliksysteem, hierdoor is het leggen van deze PVC vloer net zo gemakkelijk als het leggen van een laminaatvloer!Raamdecoratie

Bij het inrichten van je woning kunnen de ramen natuurlijk niet vergeten worden. Raamdecoratie kan het uiterlijk van een kamer veranderen en de ruimte meer karakter geven. Terugkijkend op de woontrends van 2022 zijn velours gordijnen tot op dit moment nog steeds erg gewild en populair! Daarnaast werden het afgelopen jaar gordijnen steeds meer gecombineerd met andere raamdecoratie zoals, jaloezieën, rolgordijnen en plisségordijnen. Het favorietst onder de raamdecoratie zijn de aluminium jaloezieën van het merk Bece, dat is ook niet zo gek want, deze jaloezieën zijn dan ook beschikbaar in vele verschillende kleuren en worden ook nog eens voordelig op maat gemaakt. Vloerkleden in alle vormen

Naast het standaard assortiment aan vloerkleden, hebben we afgelopen jaar ook het nieuwe concept; vloerkleed op maat, mogen introduceren van het merk Brinker. Het op maat laten maken van je vloerkleed vanuit onze tapijtcollectie was al mogelijk, maar met deze nieuwe Feelgood collectie kun je jouw eigen vorm en afmetingen bepalen. Hierdoor hebben we heel wat mooie en unieke vloerkleden mogen verkopen!
Persoonlijk advies op maat

Ben je door het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt om je interieur een nieuw uiterlijk te geven? Bekijk dan ook eens alle woontrends van het aankomend jaar 2023. We denken graag met je mee voor het realiseren van jouw woondroom! Onze adviseurs staan voor je klaar om je advies te geven over de nieuwste woontrends en om al je vragen te beantwoorden! Maak hier direct een interieuradvies afspraak voor in één van onze winkels!

Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden, raamdecoratie en behang; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak