Ga voor het allerbeste interieuradvies

Zo kies je de juiste hor voor jouw raam of deur!

Er is natuurlijk niks fijner dan in het voorjaar of de zomer je ramen en deuren lekker open te zetten. Maar niemand zit te wachten op vliegen en muggen in huis. Tijd dus om horren aan te schaffen! Maar er zijn zo veel verschillende soorten en maten, hoe weet je nou welke hor je moet kiezen? Wij helpen je hier graag bij!Een hor voor je naar binnendraaiend raam 

Wanneer je een raam hebt dat naar binnen draait, kun je denken dat het lastig is om een goede hor te plaatsen. Maar ook met deze ramen zijn er meerdere mogelijkheden! Zo kun je onder andere kiezen voor een inzethor, een rolhor en een plisséhor. Deze horren zijn aan de buitenkant te plaatsen, waardoor je je raam gemakkelijk naar binnen open kunt draaien en vervolgens de hor dicht kunt doen. De inzethor is ideaal als je een draai-kiepraam hebt. Doordat deze hor ook geplaatst kan worden zonder schroeven en boren, kan hij in het najaar gemakkelijk opgeborgen worden. 

Een hor voor je naar buitendraaiend raam 

Heb je een raam dat naar buiten open gaat? Dan is het makkelijk om je hor aan de binnenkant te plaatsen. Ook bij dit soort ramen kun je kiezen uit verschillende soorten horren, van rolhor tot plisséhor. De vaste raamhor is in dit geval ook aan te raden. Heb je een raam met een aparte vorm? Kies dan zeker voor de vaste raamhor. Deze horren zijn in vele vormen te maken en passen dus altijd!

 De juiste hor voor je deur

Geniet jij er ook zo van om in de zomer lekker met je balkondeur of tuindeur open te zitten? Dan zijn er ook meerdere soorten hordeuren waar je uit kunt kiezen om ervoor te zorgen dat je geen last hebt van vervelende insecten in huis. Eén van de populairste hordeuren is de plissé hordeur. Het gaas van deze hordeur wordt in elkaar geschoven als je hem open doet. Doordat deze hordeur een extra lage ondergeleider heeft, is hij zeker aan te raden met kinderen in huis of wanneer je gebruik maakt van een rolstoel of rollator. Heb je een erg brede deuropening dan is de rolhordeur de juiste oplossing. Deze is namelijk te maken in extra brede en hoge formaten. Heb je huisdieren? Kies dan voor de scharnierende hordeur! Deze heeft een gemakkelijk zelfsluitend mechanisme en kan zelfs gemaakt worden met een kattenluik, waardoor je huisdier ook zelf naar binnen en buiten kan. 

Je kunt hierbij ook kiezen voor Clearview gaas. Dit gaas is extra dun waardoor je het bijna niet ziet, maar je wel goede bescherming hebt tegen vliegen en muggen. Je kijkt zo goed door het gaas heen dat je alleen uit moet kijken dat je er niet tegenaan loopt als de hordeur dicht is! 


Kom horren vergelijken en vraag advies 

Wil je de verschillende opties voor jouw situatie nog even goed vergelijken? Kom dan langs in één van onze winkels en bekijk de ruime horren collectie van Luxaflex. De horren worden altijd helemaal op maat gemaakt, zo ben jij er zeker van dat we altijd een passende oplossing hebben. Onze adviseurs laten je graag de mogelijkheden zien zodat jij zorgeloos kunt gaan genieten van een muggenvrij huis!

Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden, raamdecoratie en behang; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak