Ga voor het allerbeste interieuradvies

Veilige raamdecoratie voor kinderen

Opgroeiende kinderen spelen in huis en onderzoeken de wereld om hen heen. Daarom is het belangrijk dat raamdecoratie veilig is voor kinderen. Onze raamdecoratie van Luxaflex, bece en R-Line voldoet aan de strengste eisen op het gebied van kindveiligheid, zodat je met een gerust hart je huis kunt inrichten.Kindveiligheid voorop

Veiligheid is een prioriteit bij het ontwerpen van raamdecoratie. Dit betekent dat een aantal producten is uitgevoerd met onderdelen om de kindveiligheid te garanderen. Bij het ontwerpen van deze onderdelen is rekening gehouden met zowel de sfeer als de functionaliteit van het product.

Koord- en kettingbediening

Een van de grootste zorgen bij raamdecoratie is het gebruik van koorden en kettingen. Deze kunnen een risico vormen voor kleine kinderen die er verstrikt in kunnen raken. Daarom wordt de lengte van deze bediening vanwege de veiligheid van kinderen aangepast. Onze adviseurs vragen altijd naar de plaatsingshoogte van het product. De standaardregel voor de lengte van een koord of ketting is de plaatsingshoogte minus 150 cm.

Veiligheidsmechanismen

Veel van onze raamdecoratie producten zijn uitgerust met veiligheidsmechanismen zoals:

Veiligheidsclips: Deze zorgen ervoor dat koorden niet los bungelen en buiten bereik van kinderen blijven.

Kettingverbinders: Deze verbindingsstukken zorgen ervoor dat kettingen bij een bepaalde druk loskomen, wat het risico op verstikking vermindert.

Veilige sluitingen: Raamdecoratie zonder koorden of met gemotoriseerde bedieningen voor een volledig veilige optie.Stijl en functionaliteit

Bij het ontwerpen van kindvriendelijke raamdecoratie wordt er ook rekening gehouden met esthetiek en functionaliteit. Onze producten bieden een breed scala aan stijlen en afwerkingen die naadloos passen in elk interieur, terwijl ze maximale veiligheid bieden.

Advies op maat

Heb je vragen over de veiligheid van onze raamdecoratie voor je kinderen? Kom dan langs in één van onze winkels. Onze adviseurs laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn voor jouw woonsituatie en woongedrag. Voor persoonlijk advies op basis van jouw specifieke behoeften en inrichting kun je een afspraak maken, zodat we alle tijd en aandacht voor je hebben. We helpen je graag de perfecte, veilige raamdecoratie voor jouw huis te vinden.Geschreven door Niels

Online stylist
Niels

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden en raamdecoratie; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak