Ga voor het allerbeste interieuradvies

Grote, smalle, schuine of ronde ramen? Wij hebben passende raambekleding!

Heb jij ramen in huis waar je niet van weet wat je ermee aan moet? Geen paniek, wij bieden de oplossing voor elk soort raam! Hieronder vind je een kort overzicht van ons advies voor verschillende situaties. Wil je nog meer weten over raamdecoratie voor verschillende raamtypes? Kom dan langs in één van onze winkels en laat je adviseren!  

Raamdecoratie voor hoge, grote ramen 

Grote ramen geven lekker veel licht en ruimte in je huis. Maar wat als je het zonlicht toch even wat wilt dimmen of je net even wat extra privacy wilt? Dan adviseren wij horizontale jaloezieën of verticale jaloezieën. Daarmee bepaal je zelf de lichtinval en geniet je optimaal van je privacy. Wil je een extra sfeervol interieur en je huis nog beter isoleren? Combineer de jaloezieën dan met gordijnen. Dit geeft een extra luxe effect aan grote raampartijen. 
Raambekleding voor je draai-kiepraam 
 
Steeds vaker worden in nieuwbouwhuizen en dakkapellen draai-kiepramen toegepast. Leuk! Ramen die je op twee manieren kunt openen. Gekanteld, in een windvaste stand voor een goede doorluchting of opengedraaid om je huis eens lekker even door te laten waaien. Maar welke raamdecoratie is er geschikt voor draai-kiepramen? Horizontale jaloezieën, plisségordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen zijn goed geschikt omdat je ze kunt voorzien van spandraden, die voorkomen dat de raamdecoratie gaat klapperen op je ramen en deuren. Bovendien kun je ervoor kiezen om de raamdecoratie te bevestigen met klemsteunen zodat deze meebeweegt bij het openen van de ramen en deuren. Je bevestigt het geheel dus óp het kozijn in plaats van erboven of naast. Het raam behoudt zo al z’n mogelijkheden! Bijkomend voordeel is dat je niet hoeft te boren in je raamkozijn. 

Lees verder onder de foto's Raambekleding voor smalle ramen 

 In jouw smalle ramen wil je geen raamdecoratie waarbij de helft van het raam in beslag wordt genomen door de afwerking. Dan adviseren wij plisségordijnen, dupligordijnen en horizontale jaloezieën. Ze kunnen zeer smal gemaakt worden en hebben een slank profiel. Ook voor juist hele brede ramen die niet hoog zijn, kunnen deze soorten raambekleding heel goed toegepast worden. 

Raambekleding voor ronde ramen  

Heb jij speelse ronde ramen in huis of juist een andere bijzondere vorm zoals een raam dat schuin op- of afloopt of misschien zelfs wel in de vorm van een drie-, vijf- of zeshoek is gemaakt? Voor elke raamvorm is er passende raamdecoratie te vinden. Met een plisségordijn kun je de meest afwijkende raamvormen bekleden. Dankzij de slanke profielen passen plissé- en dupligordijnen ook goed in de glaslijst van draai-kiepramen en openslaande deuren. Zo kunnen we er voor zorgen dat je, ondanks alle verschillende raamvormen, toch overal dezelfde raamdecoratie krijgt. 

 

Raambekleding voor dakramen 

Wanneer dag in, dag uit de zon op een dakraam staat werkt ie als een vergrootglas en is het een verspreider van warmte. Met rolgordijnen en plissé- en dupligordijnen/duettes kun je de kamer verduisteren. Overdag sluit je de zon buiten om je slaapkamer lekker koel te houden. En 's avonds kun je lekker gaan slapen in een koele en donkere slaapkamer. Een tip van onze adviseur: "Kies voor een verduisterende stof voor optimale verduistering van je slaapkamer!" Doordat je net als bij draai-kiep ramen bij dakramen ervoor kunt kiezen om gebruik te maken van spandraden en je raamdecoratie in het kozijn kan laten plaatsen, kun je het dakraam altijd gemakkelijk open en dicht doen zonder dat je raamdecoratie in de weg zit! 


Lees verder onder de foto's 

 


Raambekleding voor je schuifpui 
 

Een schuifpui in huis is natuurlijk heerlijk. In de zomer betrek je zo gemakkelijk je tuin bij je woning en kun je lekker van binnen naar buiten lopen en goed doorluchten. Zorg in de zomer wel voor een goede hordeur! Maar wat voor raamdecoratie kies je dan voor je schuifpui? Eigenlijk kun je een schuifpui zien als een groot raam en kun je dus heel goed kiezen voor horizontale of verticale jaloezieën. Als je ervoor kiest om dit in delen voor je schuifpui te hangen kun je in de zomer een deel omhoog doen zodat je gemakkelijk naar buiten kan, maar kun je ook een deel omlaag laten hangen om de zon tegen te houden. Ook gordijnen voor je schuifpui zijn een echte aanrader. Ze zijn gemakkelijk opzij te schuiven maar geven ook veel sfeer en houden in de winter lekker veel kou tegen. Ideaal dus! 

Raambekleding voor serres en erkers 


Serres en erkers zijn erg mooi en laten veel licht binnen, maar een beetje privacy is ook wel fijn. Wij adviseren plissé- en dupligordijnen, dit zijn slanke producten die mooi aansluiten op het kozijn. Kies voor elektrische bediening zodat je alle raamdecoratie in een oogwenk op dezelfde hoogte hebt hangen. Ook wanneer je ramen schuin omhoog lopen is deze raamdecoratie nog goed toe te passen. Afhankelijk van de vorm van je erker of serre kun je ook goed extra sfeer en warmte toepassen door je raamdecoratie te combineren met gordijnen.  

Raamdecoratie voor moeilijk bereikbare ramen 

Niets is zo vervelend als een raam waar je moeilijk bij kunt, maar waar je wel raambekleding voor wilt hebben. Elektrische bediening maakt het leven dan een stuk makkelijker, want je kunt je raamdecoratie op die manier vanaf een afstandje bedienen zonder telkens de trap te hoeven pakken. Meer weten over de mogelijkheden van slimme raamdecoratie? Laat je adviseren in een van onze winkels! 

Er is dus geen raamvorm te gek, er is altijd wel een passende oplossing te vinden! Natuurlijk wil je graag weten wat het dan gaat kosten. Kom langs in één van de Roobol winkels en bespreek samen met een adviseur je wensen. Aan de hand van voorlopige keuzes voor het type raamdecoratie, stofsoort en opties, zal de adviseur je vertellen wat jouw raamdecoratie op maat zal kosten. Natuurlijk hebben we het dan ook over het ophangen van je raamdecoratie, want ook voor de Roobol-monteurs is geen enkele raamvorm te gek. Kom eens langs in de winkel of maak een afspraak voor advies.


Via Roobol zijn er heel veel mogelijkheden om je interieur op te frissen, maar ook om het meteen klaar te maken voor de toekomst. Wanneer zien we jou in de winkel? 
 


Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden en raamdecoratie; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak