Ga voor het allerbeste interieuradvies

Tapijt in de spotlight: 6 voordelen van tapijt

Er wordt veel gesproken en geschreven over vloertrends van harde vloerbedekkingen, zoals laminaat, vinyl en PVC vloeren. Allemaal strakke vloeren, maar hoe zit het eigenlijk met het vertrouwde en knusse Tapijt? Tapijt is een bekend product dat we al tientallen jaren in onze winkels verkopen en niet voor niets! Tapijt is gewoon altijd goed en heeft vele voordelen, waar harde vloeren niet aan kunnen tippen. De hoogste tijd dus om tapijt eens in de spotlight te zetten!
1. Zachte vloerbedekking? Kies voor comfortabel tapijt!

Tussen al die strakke harde vloeren heeft tapijt een luxe, behaaglijke uitstraling. Tapijt geeft je interieur sfeer, karakter, warmte en een echt thuisgevoel. Ruimtes worden gezelliger en minder kil en de zachte structuur voelt heerlijk aangenaam aan. Tapijt loopt comfortabel en door de structuur veer je een beetje.


2. Een geluiddempende vloer

Heb je een huis vol met kinderen, die met grote olifanten-stappen door het huis walsen? Dan is tapijt de juiste keuze! Geluiden worden aangenaam gedempt door tapijt, ideaal voor een goede akoestiek in huis. Dat is niet alleen prettig voor jou, maar ook voor de buren! Tapijt is daarom ook de perfecte vloerbedekking voor de trap. Kies voor een volledige tapijtbekleding voor je trap of ga voor tapijttegels. 3. Tapijt en vloerverwarming?

Ja, Lekker warm! Tapijt houdt warmte vast en werkt isolerend. Lekker voor warme voeten in huis, maar ook aangenaam voor je energierekening! Is het nog niet warm genoeg in de winter? Neem dan vloerverwarming, want wist je dat tapijt en vloerverwarming ook goed samengaan? Let wel op dat je tapijt laat leggen zonder ondervloer. Op deze manier wordt de warmte niet tegengehouden. 


4. Een veilige vloer voor kinderen en senioren

Tapijt slipt niet. Dat is prettig voor kleine kinderen die op hun blote knietjes door het huis kruipen of wankelend hun eerste stapjes zetten, maar ook voor ouderen, die niet meer zo stabiel op hun benen staan. Tapijt is dus ook een hele veilige ondergrond. Is het tapijt bedoeld voor iemand die met een rollator loopt? Zorg dan dat je een laagpolig bouclé tapijt kiest, zodat de wieltjes gemakkelijk over het tapijt heen rollen. 5. Een stofvrije vloer

Huh, maar tapijt houdt toch juist stof vast? Ja, klopt! En daarom is je woning met tapijt stofvrij, omdat het in je vloerbedekking zit en niet rond dwarrelt zoals met een harde vloer het geval is. Tapijt is daarom juist een goede oplossing voor een stofvrij huis, mits je natuurlijk wel regelmatig stofzuigt om het stof uit het tapijt te halen.

Ben je specifiek op zoek naar een vloer die zorgt voor zo min mogelijk stof in huis? Ga dan voor de Desso AirMaster. Dit tapijt is tot wel 8 keer effectiever in het opnemen en vasthouden van stofdeeltjes dan een vlakke vloer, waardoor je minder last hebt van dwarrelend stof. Meer weten? Kom langs bij één van onze winkels en laat je adviseren!


6. Tapijt in allerlei kleuren en structuren

Tapijt is in ongelooflijk veel structuren en kleuren verkrijgbaar. Van een grove structuur tot een fijne bewerking en van natuurtinten tot felle kleuren! Bekijk ons assortiment tapijt online of kom langs in één van onze winkels bij jou in de buurt, om de vele structuren te voelen en kleuren te bekijken.
Ja, ik wil tapijt... en nu?

Ben je (opnieuw) verliefd geworden op de knusse uitstraling van tapijt? Wat leuk! Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van de juiste vloerbedekking. We helpen je ook uitrekenen hoeveel meter je nodig hebt en natuurlijk leggen onze mooimakers (stoffeerders) het tapijt graag voor je! Dus, de volgende stap is contact zoeken met één van onze adviseurs. Dat kan online via onze chat, of kom langs in onze winkels bij jou in de buurt. Dan maken we er samen iets moois van!

Geschreven door Jaap

Adviseur
Jaap
Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak