Ga voor het allerbeste interieuradvies

Nieuwbouw tips: hier moet je op letten voor het kiezen van je nieuwe droomvloer!

De zoektocht naar de perfecte vloer is niet altijd de makkelijkste taak. Vooral bij een nieuwbouwwoning zijn er aantal factoren waarbij het belangrijk is om hiermee rekening te houden. In deze blog delen we daarom graag een aantal tips, waardoor het zoeken naar de perfecte vloer een stuk gemakkelijker wordt!Duurzaamheid:

Kies voor een duurzame vloer, zoals een vloer met een lange levensduur.
Heb je al eens gedacht aan een PVC vloer? Naast dat deze vloeren bestand zijn tegen slijtage, zijn deze vloeren ook nog eens makkelijk te onderhouden. Hierdoor zijn PVC vloeren vaak een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en ‘net echt’ uitstraling. Andere opties, zoals laminaat en vinyl, zijn ook een duurzame keuze en bijna net zo gemakkelijk te onderhouden als PVC.

Luchtdichtheid:

Zorg ervoor dat je vloer goed is geïsoleerd en de luchtdichtheid van de woning niet in gevaar brengt. Dit is vooral belangrijk als je huis gelegen is in een gebied met veel grondwater of aan de kust waar vaak meer wind staat dan in het binnenland.

Geluidsisolatie:

Als je een nieuwbouwhuis met meerdere verdiepingen hebt gekocht, is het belangrijk dat je vloer geluid goed isoleert, zodat je geen last hebt van geluidsoverlast van boven. Door te kiezen voor een vloer met een ingebouwde geluidsisolatie voorkom je dat je beneden hoort wat er een verdieping hoger gebeurd. Een ondervloer kan hierbij soms al de juiste geluidsdemping geven, onze adviseurs in de winkel kunnen de juiste combinatie vloer met ondervloer aan je laten zien!

Wat hier ook heel goed aan bijdraagt zijn onze houten wandpanelen!
De akoestiek in de ruimte wordt de vilten achterlaag heel fijn beïnvloed en de eikenhouten fineer latten zijn een echte toevoeging aan je interieur! Door ze bijvoorbeeld te plaatsen op een lange wand breek je je ruimte op in verschillende delen. Ook is het onwijs leuk om 2 panelen in een hoek te plaatsen om zo het gevoel van een nisje na te bootsen!

Stijl:

Kies een vloer die past bij de stijl van je huis, interieur en je persoonlijke smaak. Er zijn veel verschillende soorten vloeren op de markt, zoals PVC vloeren met een hout- of betonlook, tapijt en vinylvloeren met verschillende patronen en kleuren. Bepaal eerst welke stijl je in je nieuwe woning wilt toepassen en zoek vervolgens naar de vloer die hier het meeste bij matcht.Prijs:

Zoek naar een fijne balans tussen de kosten en kwaliteit van de vloer die overeenkomt met je droomvloer. Stel vooraf een budget op en ga daarna samen met onze adviseurs op zoek naar de verschillende opties en mogelijkheden die binnen je budget passen. Houd er rekening mee dat sommige vloeren duurder zijn in aanschaf, maar goedkoper zijn in onderhoud en hierdoor een langere levensduur hebben. Tip: via onze website kun je ook filteren om de prijzen van laag naar hoog te laten weergeven!

Onderhoud:

Wil je met regelmaat je nieuwe vloer schoonmaken, of doe je dit het liefste zo minimaal mogelijk? Denk dan bij het aanschaffen van je nieuwe vloer ook eens aan de hoeveelheid onderhoud die een vloer vereist. Bepaalde vloeren, zoals een echte houten vloer of een gietvloer, vereisen veel meer onderhoud dan andere vloeren, zoals laminaat, PVC of vinyl. Houd hier dus rekening mee wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer.

Milieu:

Overweeg of je voor een milieuvriendelijke vloer wilt gaan. Bijna alle vloeren in onze collecties zijn op een milieuvriendelijke manier geproduceerd in en rondom Nederland. Onze leveranciers vinden het belangrijk om een zo’n klein mogelijke ecologische voetstap achter laten bij het produceren van jouw droomvloer! Vraag naar duurzame keuzes in onze winkels.Laat je inspireren en adviseren

Sta je te springen om inspiratie op te doen voor je toekomstige vloer? Waar wacht je dan nog op! Waarschijnlijk heb je een plattegrond van je nieuwe woning gekregen, vergeet deze dan vooral niet mee te nemen. Samen met onze interieuradviseurs kun je dan rustig kijken naar alle mogelijkheden en welke soort vloer het beste bij jou en je nieuwe woning past. Onze adviseurs in de winkels kunnen vervolgens op basis van je keuzes en wensen een offerte voor je opstellen zodat je weet waar je aan toe bent! Vind je het fijner dat onze adviseur met de mooiste vloerstalen bij je nieuwe woning langskomt? Plan dan hier je afspraak voor interieuradvies aan huis en ontvang gratis en persoonlijk advies op maat!Vergeet je ook je trap niet?

Nadat alle werklui je nieuwbouw huis hebben verlaten is het tijd voor je nieuwe trapbekleding! Wel is het goed om in gedachten te houden dat een nieuwbouw huis nog veel vocht bevat waardoor je houten trap nog een poosje zal ‘werken’. Kies daarom voor tapijt of onze traprenovatie en geniet nog jaren van je prachtige trap!
De bouw is gestart, yes!

Wanneer het bouwbedrijf je een opleverdatum heeft gegeven, kan jij gaan plannen! Ook zal er, zodra je woning wind- en waterdicht is, een kijkdag worden georganiseerd. Hierdoor krijg je de kans om de ruimtes te laten inmeten en wat meer gevoel te krijgen bij je nieuwe woning, die je tot nu toe alleen nog maar op papier hebt gezien! In overleg met onze adviseurs kun je, zodra je de datum van de kijkdag weet, op basis van je offerte een inmeting plannen. Wij meten vervolgens alle benodigde maten op en kunnen je daarna een definitieve offerte geven. Zodra je hiermee akkoord gaat, kunnen de stoffeerdata ingepland worden. Zo kunnen onze stoffeerders na de oplevering zo snel mogelijk aan de slag!

Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden, raamdecoratie en behang; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak