Ga voor het allerbeste interieuradvies

Creëer sfeer met gordijnen

Welk seizoen er ook voor de deur staat; je kunt niet zonder gordijnen. In de zomer kunnen ze fel licht tegenhouden en in de herfst en winter hebben je gordijnen zelfs een dubbele werking; ze geven je privacy én ze houden de warmte binnen. Jij en je interieur kunnen gewoonweg niet zonder gordijnen, het zijn de perfecte sfeermakers in huis!Laat je gordijnen voeren

Het voeren van gordijnen heeft een aantal voordelen. Stoffen die normaal nog licht doorlaten kunnen op die manier meer verduisterend gemaakt worden. Uiteraard komt er rondom de gordijnen altijd nog een beetje licht langs. Nog een reden om je gordijnen te voeren is het feit dat ze dan nog beter isoleren.  Nog een voordeel dat je met het voeren van je gordijn kunt behalen, is dat de stof beschermd wordt tegen verkleuring. Vooral met natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen is dat verstandig.


Houd de warmte binnen met gordijnen

Een gordijn als onderdeel van de isolatie binnenshuis is iets waar veel mensen niet bij stilstaan, maar wat echt werkt! Beeld je maar eens in; het regent en de wind staat precies op je ramen. Wanneer je je hand dan bij het glas houdt, voel je de kou die er vanaf komt. Die kou trekt langzaamaan ook je kamer in. De verwarming draait overuren om het lekker warm te krijgen. Wanneer je je gordijnen sluit, voorkom je dat die koude lucht de kamer overneemt. Verbeter de akoestiek met gordijnen

Gordijnen dempen het geluid. In ruimtes waar het normaal best kan galmen, reduceren gordijnen de echo. Met name grote ruimtes van nieuwbouwwoningen kunnen nog wel eens hol klinken. Een gordijn vangt de geluidsgolven op en stopt ze. Zo wordt je huis geen klankkast. Wil je de sfeer en akoestiek in je interieur naar een nog hoger niveau tillen? Dan zijn onze houten wandpanelen daar uitermate geschikt voor. Door de verschillende kleuren binnen onze collectie is er altijd wel eentje die bij je stijl past!


Verschillende soorten gordijnen

Oke, je wil gordijnen. Maar welke gordijnen dan? We maken onderscheid tussen drie soorten:

Vitrages:

Ben je op zoek naar wat sfeer en een beetje privacy, dan kunnen vitrages al een hele goede oplossing zijn. Omdat vitrages erg dun zijn zullen ze nog wel licht laten doorschijnen en niet isoleren, maar ze geven zeker sfeer mee aan je kamer en zorgen voor wat meer privacy.

Inbetweens:

Wil je iets tussen een vitrage en een dik gordijn in? Dan moet je kiezen voor inbetweens. Ze zijn lichtdoorlatend, maar geven toch privacy en hebben een luxe uitstraling. Benieuwd naar deze gordijnen? Bekijk hier een deel van onze ruime collectie inbetweens.

Overgordijnen:

Overgordijnen zijn eigenlijk de gordijnen waar we het over het algemeen over hebben als we over gordijnen praten. Deze gordijnen hebben een dikkere stof en zijn dus goed voor isolatie in je huis, het tegenhouden van licht, privacy, geluiddemping en natuurlijk sfeer in huis!

 

Heb je al andere raamdecoratie hangen? Geen probleem! Gordijnen zijn namelijk super goed te combineren met andere raamdecoratie zoals jaloezieën of plisségordijnen!Soorten gordijnplooien

Ook de plooi die je kiest voor je gordijn kan van invloed zijn op de uitstraling van je raamdecoratie. We maken onderscheid tussen drie verschillende plooien:

Enkele plooi:

Bestel je bij ons een gordijn met een enkele plooi? Dan wordt hij ook nog eens gratis op maat gemaakt! Bij deze soort plooi is de minste stof nodig omdat de stof bij elke plooi maar één keer gevouwen wordt en dan wordt gestikt. Je kunt deze plooi het beste kiezen bij een gordijn met print of een gordijn met een zware, dikke stof.

Dubbele plooi:

Deze plooi wordt ook wel een vlinderplooi genoemd. Er is hiervoor iets meer stof nodig dan bij de enkele plooi, omdat hij twee keer gevouwen wordt. Bij wat lichtere gordijnstoffen is dit een hele goede optie.

Waveplooi:

De waveplooi is helemaal in! Door een speciale stiktechniek en waveglijders vallen de gordijnen in regelmatige golven. Dit creëert een sfeervolle en chique uitstraling. Benieuwd naar deze plooi? Laat je adviseren in één van onze winkels!


Welke gordijnen passen bij jou?

Het kiezen van het juiste gordijn dat bij jou en je interieur past, kan een uitdaging zijn. Er is namelijk zo’n grote keus! Het voordeel is dat er voor elke woonstijl wel een passend gordijn te vinden is. Een gordijn kan de hele uitstraling van je interieur veranderen. Ben je op zoek naar een nieuwe look in huis? Dan zijn nieuwe gordijnen een simpele oplossing! Glad of met structuur, effen of met print, dikke of dunne stof en elke kleur die je maar kunt bedenken is mogelijk. 
Overtuigd van de voordelen van gordijnen?

Gordijnen zorgen dus voor sfeer, warmte, betere akoestiek en staan top in ieder interieur! Wil je meer advies voor je keuze voor de juiste gordijnen? Kom langs in één van onze winkels en laat je adviseren! Wij helpen je graag met je keuze en zorgen dat de gordijnen perfect op maat gemaakt worden.

Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden en raamdecoratie; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak