Ga voor het allerbeste interieuradvies

Houd de warmte buiten de deur met screens

De zomer komt er weer aan, we verwachten mooi en warm weer met misschien wel hoge en tropische temperaturen. Door de klimaatverandering krijgen we steeds vaker buitengewone hete zomers. Hierdoor is het niet alleen buiten warm, maar begint ook je huis gedurende de dag op te warmen. Naast op het heetst van de dag ramen, deuren en gordijnen dicht en 's nachts doorluchten, hebben we de perfecte oplossing gevonden om jouw huis nog zo’n vier tot zes graden koeler te laten voelen. Heb je weleens gedacht aan screens? Lees hier alles over deze zonwering!De voordelen van screens

Screens kunnen optimaal de schittering van het zonlicht verweren, je hebt dus geen enkel last meer van zonnestraling die door je ramen heen schijnen. Daarnaast houden screens de warmte van buiten tegen en kun je hierdoor de binnentemperatuur van de kamer gemakkelijk op peil houden. Tijdens de warme zomerdagen blijft je huis dus extra langer koel, hierdoor kunnen screens al een verschil maken van ongeveer vier tot zes graden. Dat is ook nog mooi meegenomen, want hierdoor hoef je de airco minder vaak te gebruiken, waardoor je ook nog eens duurzamer bezig bent voor je portemonnee! Verschillende keuzes in Lichtdoorlatendheid

De doeken van de screens kun je helemaal naar eigen wens samenstellen. Naast dat het mogelijk is om uit verschillende kleuren doek te kiezen, kun je ook een keuze maken uit de vier verschillende soorten transparantie. Dit  varieert van een beetje transparantie tot helemaal doorschijnend. Hiermee bepaal je hoe goed je door de screens naar buiten kunt kijken. De keuze in transparantie heeft geen invloed op het koel houden van je huis. 

Scherm je af van glurende buren

Met screens voor je ramen is het mogelijk om naar buiten te kijken, dit is wel afhankelijk van de gekozen transparantie van het doek. Wanneer je kiest voor bijna geen transparantie, dan is het niet mogelijk om naar buiten te kijken. Hierdoor kun je genoeg privacy creëren die past bij jouw wensen en woonstijl. Kortom, weg met het gegluur van je nieuwsgierige buren!

Bestand tegen alle weersinvloeden

Het doek van de screens zit bevestigd via een speciale rits die door de zijgeleiders loopt, hierdoor zit het doek aan de zijkanten vast. Hierdoor zijn de screens dusdanig windvast en kan het doek niet gaan klapperen bij grote windvlagen. Het doek zelf is gemaakt van speciale materialen om schimmel en andere weersinvloeden te verweren. Doordat het doek gedurende de wintermaanden vaak opgerold en afgesloten in de cassette zit, blijft deze ook nog eens mooi tijdens koude en natte winterdagen.Een kleur die bij jouw past

We hebben het hierboven al kort besproken, maar het is mogelijk om te kiezen tussen tientallen verschillende kleuren doeken. Dat is niet alles, want ook de kleur van de omlijsting is aan te passen. Je kunt een keuze maken uit vijf verschillende kleuren lak. Hierdoor kun je de nieuwe screens volledig afstemmen met de kleuren van jouw buitengevel. 

Ga voor een duurzame en functionele keuze

De screens zijn voorzien van het bekende Somfy motorsysteem. Dit speciale motorsysteem heeft een onzichtbare accu en een geïntegreerd solar paneel. Kortom, door het opwekken van zonne-energie kun je de accu van de screen volledig opladen. Een volledig opgeladen accu kan het doek zo’n 50 keer op en neer laten bewegen. Meer weten? Plan hier direct jouw advies afspraak in, of maak een afspraak voor onze gratis advies aan huis adviseur! 
Advies over screens en zonwering

Wil je het tijdens warme zomers koel mogelijk in huis houden? Dan zijn screens de perfecte oplossing voor jouw ramen en kozijnen.  Doordat ze speciaal op maat worden gemaakt, weet je zeker dat de screens perfect passen bij jouw kozijnen en gevels. Screens zijn, in combinatie met je huidige raamdecoratie, de beste optie voor het tegengaan van warmte. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw ramen? Onze adviseurs in de winkels staan met veel enthousiasme voor je klaar om je alle opties en te laten zien of bekijk hier de productpagina van onze collectie Outdoor Screens.


Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden en raamdecoratie; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak