Ga voor het allerbeste interieuradvies

PVC: de vloer die alles aankan!

Tegels, hout of toch een gietvloer? Met een PVC vloer kun je alle kanten op én kun je één van deze drie looks realiseren. Deze duurzame vloer gaat lang mee, is bestand tegen veel soorten levensstijlen, geluiddempend en daardoor geschikt voor appartementen én PVC is geschikt voor vloerkoeling en vloerverwarming. Voor ieder interieur is er een passende PVC vloer!PVC is supersterk

Rondrennende kinderen, huisdieren, zware meubels en de wielen van je bureaustoel; je vloer krijgt heel wat te verduren en moet daarom sterk zijn. Dat is met PVC geen probleem. De afkorting PVC staat voor PolyVinylChloride en is een soort kunststof. Deze soort vloeren gaan lang mee en zijn gemaakt om jouw levensstijl aan te kunnen. Houd bureaustoelraces zonder de vloer te beschadigen, verschuif de meubels keer op keer om jouw ideale inrichting te ontdekken of laat de kinderen hun favoriete spel spelen op de vloer; PVC is de vloer die alles aankan! Dat een PVC vloer 100% krasvast is, is een fabeltje. Wel is deze soort vloer tegen veel meer levensstijlen bestand dan bijvoorbeeld hard laminaat of zacht vinyl.


PVC is er in ontelbaar veel dessins

Wil je een betonlook vloer? Dat kan met PVC. Wil je een houtlook vloer? Ook dat kan met PVC. Toch liever een visgraat vloer? PVC is het antwoord. Tegelvloer zonder het gewicht en de koelte van tegels? PVC! Welke look jij ook wilt; met PVC maak je van je vloerendroom werkelijkheid. PVC met een houtdessin is tegenwoordig nauwelijks meer van echt hout te onderscheiden en doordat er vierkante PVC tegels gemaakt worden met betonlook kun je je ook iedereen voor de gek houden met je nieuwe ‘tegelvloer’.De beste vloer voor vloerkoeling en vloerverwarming

In steeds meer huizen kom je vloerverwarming en tegenwoordig ook vloerkoeling tegen. Een foute keuze in vloer resulteert erin dat je niet optimaal kunt genieten van je vloerverwarming of – koeling. Dé oplossing is dan, je raadt het waarschijnlijk al: PVC! Een PVC vloer heeft een geweldige warmtegeleiding waardoor je echt profiteert van die ondergrondse warmte en koeling. En je hoeft er niet bang voor te zijn dat je stroken of planken loslaten, want ook daar hebben de fabrikanten aan gedacht. Met speciale lijm worden de stroken vastgelijmd aan de dekvloer en de speciale klikverbinding van klik PVC zorgt ervoor dat de planken altijd netjes op hun plek blijven.


PVC is geluiddempend en makkelijk in onderhoud

Omdat PVC gemaakt is van een soort kunststof, absorbeert het geluidstrillingen en worden ze in mindere maten doorgestuurd naar de muren of onderburen. Dat maakt een PVC vloer ook zeer geschikt voor in een appartement. Wist je dat vloeren van Moduleo LayRed meer dan 10dB geluiddemping hebben? Ze hebben ook nog eens een geïntegreerde rode ondervloer waardoor egaliseren vaak niet meer nodig is. Je hebt enkel nog dampfolie nodig tegen optrekkend vocht. Een PVC vloer gaat lang mee

PVC is gemaakt om lang mee te gaan. De toplaag, het soort materiaal en de manier van produceren zorgen ervoor dat jouw nieuwe PVC vloer lang meegaat. De enige reden waarom je na een paar jaar je vloer vervangt, is omdat je een nieuwe kleur wilt en in dat geval kan PVC gerecycled worden. Meer over de voor- en nadelen van PVC vloeren? Lees hier verder!

Advies over PVC vloeren

Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden van een PVC vloer? Kom dan eens langs bij één van onze winkels bij je in de buurt. Het is namelijk belangrijk dat je je goed laat infomeren voordat je jouw droomvloer aanschaft. De adviseurs in de winkel helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste kleur, textuur en stijl van je nieuwe PVC vloer. Vind hier de dichtstbijzijnde Roobol winkel of plan direct een interieuradvies afspraak in!

Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden, raamdecoratie en behang; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak