Alle inspiratie    |    Wooninspiratie    |    Woonstijlen    |    Woontips    |    Woontrends   

Wooninspiratie voor uw hal: 3 interieurstrategieën 

Bent u op zoek naar wooninspiratie voor uw hal? Hieronder vindt u drie interieuruitgangspunten waarmee u van iedere hal een verfijnde ruimte maakt!

 

Hal-inspiratietip 1: speel met perspectief

Geef uw hal extra dimensie door met horizontale vlakken te spelen. Door de onderste helft van de muur van een andere kleur te voorzien creëert u optisch een zichtlijn. Hierdoor lijkt de gang automatisch langer.

Wooninspiratie hal 01  Wooninspiratie hal 01-2

Hoe hoger u de kleurlijn plaatst, hoe sterker het lijkt alsof uw plafond verlaagd is. U kunt deze techniek gebruiken om een extra knusse sfeer neer te zetten. 

Wooninspiratie hal 02  Wooninspiratie hal 2-2

U bereikt het tegenovergestelde effect door de breedte van de hal optisch te benadrukken, zoals op de onderstaande afbeelding is gedaan met laminaat:

Wooninspiratie hal 03  Wooninspiratie hal 3-2

 

Hal inpiratie-tip 2: Leg accenten

Door kleur- of materiaalaccenten te leggen op aspecten in de gang (bijvoorbeeld de deur) creëert u in een handomdraai een creatieve, originele uitstraling.

Wooninspiratie hal 04  Wooninspiratie hal 4-2

 

Hal inspiratie-tip 3: wissel verschillende texturen af

Voor een rijke uitstraling gebruikt u verschillende texturen in dezelfde ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruwe houten planken met een gladde muur of aan een ruw tapijt of vloerkleed.

Wooninspiratie hal 05  Wooninspiratie hal 06

< vorige pagina

 

 

Bron: Pinterest.com