Ga voor het allerbeste interieuradvies

Royal Roots de woontrend van 2023

Diepe kleuren, zoals koninklijk blauw, warm groen en volle bruintinten zetten de basis voor de tweede Roobol woontrend, Royal Roots. De verkoopstylisten en trendwatchers van Roobol hebben ook voor deze trend een prachtig moodboard samengesteld.

Een warme en knusse sfeer door diepe kleuren

Het is je vast al een keer eerder verteld, maar kleurtinten met een warme ondertoon voegen een knus gevoel toe aan je interieur. Met de kleuren uit de woontrend Royal Roots, heb je dit warme gevoel in iedere geval al in huis gehaald. Een diep koninklijk blauwe kleur in combinatie met warme groentinten zetten de basis van dit geweldig kleurenpalet. De kleuren van deze woontrend, hoef je natuurlijk niet alleen maar als muurkleur te gebruiken. Heb je al eens gedacht aan groene plisségordijnen of een blauw velours vloerkleed in combinatie met een donkerbruine laminaatvloer?Natuurlijke elementen gecombineerd met organische vormen

Met de woontrend Royal Roots stappen we even uit het standaard vormgeven van je interieur. We gaan juist iets meer buiten de ‘normale lijnen’ denken en kiezen met deze woontrend juist voor meer organische vormen in combinatie met natuurlijke elementen en materialen. Heb je al eens gedacht aan een vloerkleed dat niet rond of rechthoekig is, maar juist organisch gevormd. Hierdoor geef je een unieke twist aan je interieur. Door het toevoegen van donkere houten elementen, zoals een donkerbruine laminaat- of PVC vloer voeg je warme invloeden vanuit de natuur toe aan het geheel.


Weet je wat ook heel goed past bij de woontrend Royal Roots? Onze houten wandpanelen! De kleuren Zwart Eiken en Gerookt eiken staan hier perfect bij en zijn ook nog eens heel fijn voor de akoestiek in je ruimte en natuurlijk een echte eyecather!Voeg kleur toe in je raamdecoratie

We hebben in het begin van deze blog al een kleine hint gegeven, maar in het aankomend jaar gaan we nét een stapje verder wanneer het gaat om het toevoegen van meer kleur aan een ruimte. Door je raamdecoratie en gordijnen te voorzien van een diepgaande kleur, zoals warm terracotta, koninklijk blauw en diepe groentinten ontstaat het knusse gevoel waar we in 2023 helemaal voor gaan. Wat dacht je van een gordijn in een natuurlijke donkergroene tint met een geweven textuur? Door het toevoegen van texturen creëer je ook nog eens een luxe sfeer in je interieur.Laat de woontrend Royal Roots door jouw interieur vloeien

Je hoeft natuurlijk niet gelijk je hele interieur om te gooien. Begin met kleine stappen en start bijvoorbeeld met het veranderen van je accessoires. Stop je oude accessoires in een doos zodat je over de jaren af kunt wisselen en gemakkelijk een sfeer neer kan zetten die jij op dat moment passend vindt. Ga voor de Royal Roots trend op zoek naar mooie accessoires, met veel texturen en structuren in de uitgelichte kleurenthema’s. Wanneer je hier tevreden mee bent kun je altijd nog de stap zetten naar een prachtige velvet blauw vloerkleed of een verduisterd warm terracotta gordijn om je interieur in deze stijl compleet te maken.


Vergeet je trap niet!

Vaak denk je bij het toepassing van trends en kleuren enkel aan je woon- of slaapkamer, maar vergeet je ook je gang en trapbekleding niet? Door juist deze ruimtes een stoere look te geven creëer je een echte binnenkomer en zet je meteen de toon voor de rest van je interieur! Want zeg nou zelf, hoe leuk is het om ergens ‘warm’ binnen te komen?Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je interieur, of jouw woonwens werkelijkheid maken? Kom dan eens langs bij één van onze Roobol winkels en laat je adviseren door de woonstylisten van Roobol. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en ontdek alles over de woonmaand en trends van 2023.

Geschreven door Jacomien Roobol

Woonstylist en inkoopster
Jacomien Roobol

De woonstylist in mij wil jouw helpen je woondroom waar te maken. Door woontrends in de gaten te houden kan ik mijn ervaringen en tips met je delen! Als inkoopster kan ik de mooiste producten speciaal voor jou inkopen.

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak