Ga voor het allerbeste interieuradvies

Verduurzaam je interieur

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker tijdens het woonshoppen. Met een duurzamer interieur voeg je niet alleen een eigen identiteit toe aan je woning, je draagt ook nog eens een steentje bij aan een duurzame leefwereld. Bij Roobol hebben we daarom ook een ruime keuze uit duurzamere collecties vloeren, raamdecoratie en gordijnen. We laten je graag kennis maken met deze mooie collecties.

Een duurzame basis met de gordijnen van A House of Happiness

Is het je al eens opgevallen dat sommige gordijnstoffen in onze showrooms voorzien zijn van een groene haak? Dit betekent dat de gordijnstoffen een duurzame achtergrond hebben. A House of Happiness is marktleider in duurzame op maat gemaakte gordijnen. Wij zijn dan ook erg blij dat deze gordijnen bij ons in de winkel hangen. Ze maken hun stoffen van gerecyclede grondstoffen en besparen door een milieuvriendelijke manier van printen maar liefst 1000 liter water per 50 meter stof. Ook het verwerken van afval gebeurt allemaal op een duurzame manier. Lees hier meer over de duurzame stoffen van A house of Happiness.Het proces van duurzame raamdecoratie

Duurzaamheid begint bij de oorsprong van een product, hoe en waar ontstaan de grondstoffen voor het maken van de verschillende materialen? Gelukkig worden woonartikelen met steeds meer bewustheid geproduceerd. Zo is de refashion raamdecoratie collectie van Bece® een goed voorbeeld. De stoffen voor de raamdecoratie is deels gemaakt geüpcyclede materialen uit de mode-industrie. Doordat ze hiermee sterke kwalitatieve nieuwe producten mee maken zorgen ze er ook nog eens voor dat het duurzamere producten zijn die lang meegaan. Ook bij de productie van de stoffen wordt er gelet op het verminderen van afval en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.  Met de rolgordijnen van deze duurzame collectie van Bece® geef je jouw kamer dus een extra waardevollere betekenis.Is een duurzame vloer voor jou weggelegd?

Een vloer is de bouwsteen van de sfeer in je ruimte, met veel verschillende soorten vloeren in onze collectie is er een ruime keuze. Onze duurzamere vloeren brengen we hier graag wat extra onder de aandacht.

Duurzaam laminaat

Veel van onze laminaatvloeren kunnen passen in een duurzaam interieur. Zo wordt het laminaat van Quick-Step bijvoorbeeld gemaakt met gekapt hout dat afkomstig is uit beheerde bossen die speciaal hiervoor zijn aangelegdf. Daarbij maken ze geen gebruik van gevaarlijke stoffen in het laminaat en worden deze laminaatvloeren geproduceerd in energiezuinige fabrieken. Ook de lange levensduur van Quick-Step laminaatvloeren en de hernieuwbare kwaliteit van het hout zorgen ervoor dat deze vloeren het EU-milieukeurmerk verdienen.Duurzaam tapijt

Ben je op zoek naar duurzamer tapijt, kies dan voor de nieuwe Desso One Soft Planks! Deze tapijtvloer is 100% recyclebaar. Bij het maken van dit tapijt wordt er namelijk maar één materiaalsoort gebruikt. Omdat een lijmloze installatie gebruikt kan worden, kunnen de tapijt planken gemakkelijk worden hergebruikt. Deze tapijtvloer is dus niet alleen zacht voor onder je voeten, maar ook nog eens zacht voor de natuur!

Ook de serie Loft van Interfloor valt onder onze duurzamere tapijten. Het tapijt wordt gemaakt van ECONYL tapijtvezels die via een innovatief regeneratieproces uit PA 6 afvalmaterialen gewonnen worden. Zo worden kledingresten en oude visnetten uit de zee hergebruikt voor het maken van deze tapijten, zonder verlies van kwaliteit. Wat er ook nog eens voor zorgt dat deze tapijt vloeren erg lang mee gaan.Meer duurzaam tapijt vind je in onze winkels.


Duurzaam vinyl

Vinyl lijkt op het eerste zicht misschien niet snel een duurzaam product. Het vinyl van de Novilon collectie komt echter uit een fabriek waar zero waste voorop staat! Er wordt alleen groene stroom gebruikt én deze fabriek staat gewoon in Nederland, waardoor er wordt bespaard op transport kilometers. Bovendien is heel deze collectie ftalaat vrij. Mocht je dus voor een vinylvloer willen kiezen, dan is dit een goede keuze. Dit vinyl is verkrijgbaar in vele kleuren. Betonlook, houtlook en zelfs met een visgraat of hongaarse punt patroon. Voor ieder interieur is er dus een passende duurzame vinylvloer te vinden! Kom de ruime collectie bekijken in één van onze winkels of vraag een saaltje aan van jouw favoriete vloer. 


Duurzaam PVC

PVC duurzaam? Ja, ook binnen onze PVC collectie kun je een duurzamere keuze maken. Onze mansion vloeren zijn deels opgebouwd uit duurzaam steengruis. Wat dit een ultra sterke, zware en stabiele vloer maakt die lang mee gaat. Deze vloeren hebben een VOC Emmissie vrij A+ label, wat inhoudt dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen. Daarbij zijn deze vloeren een perfect product voor een bijdrage aan energiezuinig wonen. Zo zie je maar, voor elke soort vloer is er een duurzame keuze te maken. Al deze duurzame vloeren zijn te bekijken in onze winkels. Je kunt ze gemakkelijk herkennen aan onze eigen duurzaamheidslabels!Laat je inspireren

Wil jij op een duurzamere manier je huis inrichten? Bij Roobol zijn we er klaar voor! We nodigen je graag uit om de duurzame raamdecoratie en vloeren in het echt te bekijken. Onze enthousiaste adviseurs staan samen met hun interieur kennis voor je klaar en helpen je graag met het zoeken van de meest duurzame producten die passen bij jouw woonstijl. Vind hier je dichtstbijzijnde Roobol winkel!


Geschreven door Leonie

Online stylist
Leonie

Als online stylist help ik mensen graag bij het vinden van hun perfecte woonmatch. Gordijnen, vloeren, vloerkleden, raamdecoratie en behang; samen maken we van jouw huis een thuis!

Interieurvragen? Gratis advies

We nemen graag alle tijd om je advies te geven. Dat kan op afspraak in één van onze winkels, of vanuit huis.

Maak een afspraak