Alle inspiratie    |    Wooninspiratie    |    Woonstijlen    |    Woontips    |    Woontrends   

Onderhoud van PVC-vloeren

Om optimaal te kunnen genieten van uw PVC-vloer, is het belangrijk dat u deze regelmatig onderhoud. Bij normaal gebruik en goed onderhoud blijft uw vloer langer mooi. Om u op weg te helpen, geven we u een aantal tips voor het onderhoud van uw PVC-vloer. 

 

Algemene onderhoudstips

- Zorg altijd voor goede deurmatten bij alle buitendeuren. Zelfs op de ijzersterke pvc-vloeren kunnen zand en steentjes krassen veroorzaken.
- Zorg voor vilt onder uw meubels. Zeker wanneer u uw meubels regelmatig verschuift. Stoelen met wielen vragen extra aandacht, zorg voor zachte rolwieltjes.
- Zet nooit bloempotten rechtstreeks op een pvc-vloer. Er kan vocht ophopen onder de bloempot.

 

Onderhoud PVC-vloeren 01

 

Periodiek onderhoud van PVC-vloeren

Om dagelijks vuil van uw pvc-vloer te verwijderen, dient u regelmatig te stofzuigen of te stofwissen met bijvoorbeeld een swiffer. Het stofzuigen van een pvc-vloer kunt u het beste doen met een zachte borstel. Gemorst vochten vlekken kunt u makkelijk verwijderen door de plek te behandelen en de vloer te dweilen. 

Naast het regelmatig stofzuigen of stofwissen, is het goed om uw vloer periodiek met pvc-reiniger te onderhouden. Let op dat u een pvc-reiniger gebruikt die geschikt is voor uw PVC-vloer. Dit mag geen agressief schoonmaakmiddel zijn. In onze winkels kunnen we u hier advies over geven en natuurlijk kunt u pvc-reiniger ook in onze winkels kopen. Hoe u de PVC-reiniger moet gebruiken, staat op het etiket van dit product beschreven.

 

Onderhoud PVC-vloeren 02

Onderhoud PVC-vloeren 03    Onderhoud PVC-vloeren 04

Heeft u specifieke vragen over het onderhoud van uw PVC-vloer? Neem dan contact op met één van onze winkels, of kom langs voor een vrijblijvend advies. 

 

 

< vorige pagina

 

 

Beelden van: Cotap