Alle inspiratie    |    Wooninspiratie    |    Woonstijlen    |    Woontips    |    Woontrends   

Onderhoud van laminaatvloeren

Om jarenlang plezier te garanderen, is het belangrijk dat u uw laminaatvloer regelmatig onderhoud. Bij het juist gebruik en onderhoud blijft uw laminaatvloer langer mooi. Om u op weg te helpen geven we u een aantal tips voor het onderhoud van uw laminaatvloer. 

 

Algemene onderhoudstips

- Zorg altijd voor goede deurmatten bij alle buitendeuren. Zelfs op het best geklasseerde laminaat kunnen zand en steentjeskrassen veroorzaken.
- Zorg voor vilt onder uw meubels. Zeker wanneer u uw meubels regelmatig verschuift. Stoelen met wielen vragen extra aandacht, zorg voor zachte rolwieltjes.
- Zet nooit bloempotten rechtstreeks op de laminaatvloer. Er kan vocht ophopen onder de bloempot.
- Neem de laminaatvloer nooit te vochtig af.

 

Onderhoud laminaatvloeren 01

 

Periodiek onderhoud van laminaatvloeren

Om zand en stof van uw laminaatvloer te verwijderen, dient u regelmatig te stofzuigen of uw laminaatvloer te stoffen met een speciale stofwisser (bijvoorbeeld swiffer). Let op dat de borstels van de stofzuiger niet te hard zijn. Het beste kunt u speciale stofzuigerborstels kopen voor harde vloeren. 

Naast het regelmatig stofzuigen of stofwissen, is het goed om uw vloer periodiek met laminaatreiniger te onderhouden. Let op dat u een laminaatreiniger gebruikt die geschikt is voor uw laminaat. Deze moet ten minste PH-neutraal zijn. In onze winkels kunnen we u hier advies over geven en natuurlijk zijn de PH-neutrale laminaatreinigers ook in onze winkels te koop. Hoe u de laminaatvloer moet onderhouden staat op het etiket van de laminaatreiniger omschreven.

 

Onderhoud laminaatvloeren 02

Onderhoud laminaatvloeren 03    Onderhoud laminaatvloeren 04

Heeft u specifieke vragen over het onderhoud van uw laminaatvloer? Neem dan contact op met één van onze winkels, of kom langs voor een vrijblijvend advies. 

 

 

< vorige pagina

 

 

Beelden van: Tarkett