Alle inspiratie    |    Wooninspiratie    |    Woonstijlen    |    Woontips    |    Woontrends   

Woonstijl romantisch wonen

De romantische woonstijl is een vrouwelijke interieurstijl, geïnspireerd op vervlogen tijden. Kristallen kandelaars, kanten tafelkleedjes, sierkussens en bloemenprints zijn allemaal elementen die vaak terugkomen in romantische interieurs. Bent u benieuwd of deze woonstijl iets voor u is, of wilt u graag te weten komen hoe u deze stijl zelf in huis kunt halen? Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen van de romantische woonstijl voor u verzameld!

 

Het romantische kleurenpallet

Voor interieurs in de romantische woonstijl zijn pastelkleuren en wit de belangrijkste kleuren voor vloeren, muren, gordijnen en stoffen. Behang met een nostalgisch karakter is erg populair binnen deze woonstijl.  Indien goed uitgevoerd komen de kleuren ook terug in accentstukken zoals kunstwerken, schalen en kussens.

woonstijl romantisch wonen 01    woonstijl romantisch wonen 02

woonstijl romantisch wonen 03    woonstijl romantisch wonen 04

 

Meubels in de romantische woonstijl

In een romantisch huis worden mooie spullen en meubels uitbundig geëtaleerd. Witte of roze victoriaanse fauteuils worden standaard voorzien van dikke, comfortabele kussens –doorgaans voorzien van grote bloemmotieven. De kussens op de bank en zitstoelen zijn meestal voorzien van kussens met een zachte contrastkleur. Ook de bedden horen in het teken van de romantiek te staan: de meest romantische keus is een stalen frame met eventueel een gouden accentkleur op de bedknoppen, of een antiek bed.

woonstijl romantisch wonen 05

woonstijl romantisch wonen 06    woonstijl romantisch wonen 07

 

Romantische verlichting

In de romantische woonstijl mag de verlichting niet koel zijn, omdat de sfeer hierdoor minder knus wordt. Wanneer u een romantisch interieur wilt creëren kunt u daarom het beste verlichting aanschaffen die onder het maximale wattage van de lamp valt. U zult in dit geval meerdere lampen nodig hebben om de kamer goed te verlichten. En dat is helemaal niet erg: lampen dragen alleen maar bij aan de romantische uitstraling van uw interieur! Kroonluchters zijn de belangrijkste lampsoort voor romantische woningen.

woonstijl romantisch wonen 08    Woonstijl romantisch wonen 09

Woonstijl romantisch wonen 10    Woonstijl romantisch wonen 11

< vorige pagina

 

 

Bron: Pinterest.com