Alle inspiratie    |    Wooninspiratie    |    Woonstijlen    |    Woontips    |    Woontrends   

Woonstijl landelijk wonen

Landelijk wonen is een woonstijl met een plattelandse uitstraling. Bent u benieuwd wat kenmerkend is aan het materiaal- en kleurgebruik van deze stijl? Wij laten u graag zien hoe u deze stijl zelf in huis haalt!

 

Materiaalgebruik & landelijk wonen

U kunt uw interieur in deze stijl decoreren door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Een belangrijke voorwaarde is dat de materialen ogen alsof ze niet industrieel bewerkt zijn. Denk hierbij aan materialen zoals hout, steen en dierenvacht, maar ook linnen en katoen.

woonstijl landelijk wonen 1-1    woonstijl landelijk wonen 1-2

woonstijl landelijk wonen 1-3    woonstijl landelijk wonen 1-4

 

Kleurgebruik & landelijk wonen

Landelijke interieurs zijn veelal erg licht van kleur, afgewisseld met donkerdere, natuurlijke tinten. Wit, crème-geel en pasteltinten zijn veelvoorkomende lichte kleuren. Voor een donker accent kunnen houtkleuren en grijswaarden worden toegevoegd.

woonstijl landelijk wonen 2-1    woonstijl landelijk wonen 2-2

woonstijl landelijk wonen 2-3    woonstijl landelijk wonen 2-4

  

Decoratie voor een landelijk interieur

De werktuigen op het platteland hebben een verweerde uitstraling. Het is dan ook niet verassend dat fans van landelijke interieurs vaak meubels of accessoires in huis hebben die er oud uitzien. Vaak zijn deze meubels niet daadwerkelijk oud, maar brocante of new vintage.

woonstijl landelijk wonen 3-1    woonstijl landelijk wonen 3-2    woonstijl landelijk wonen 3-3

< vorige pagina

 

 

Bron: Pinterest.com