Alle inspiratie    |    Wooninspiratie    |    Woonstijlen    |    Woontips    |    Woontrends   

Deense woonstijl

Deens wonen wordt steeds populairder in ons land. In dit artikel zetten we een aantal kenmerken op een rij waarmee u de Deense woonstijl kunt toepassen in uw eigen interieur. Benieuwd hoe Roobol u met deze trend kan helpen? Kom dan naar één van onze winkels voor informatie en advies.

 

Kleurgebruik

De Deense woonstijl kenmerkt zich in het gebruik van neutrale tinten. Binnen Nederland zijn crème- en grijstinten doorgaans leidend, maar in Denemarken zelf speelt lichtblauw een belangrijke rol in het neerzetten van sfeer. Het gebruik van felle kleuraccenten en moderne prints is een nieuwe ontwikkeling binnen de Deense woonstijl waar woonmagazines en blogs graag naar teruggrijpen.

Woonstijl Deens wonen 01    Woonstijl Deens wonen 02    Woonstijl Deens wonen 03

 

Houtafwerking en natuurlijk materiaal

Met laminaat en houten vloeren kan er een serene Deense woonsfeer worden neergezet. Er wordt daarbij veelal voor lichte vloeren gekozen, waardoor het licht vrij spel krijgt in de kamer. Wit is hierbij veruit de populairste tint, gevolgd door bruin- en tenslotte grijstinten.

Woonstijl Deens wonen 04    Woonstijl Deens wonen 05

Woonstijl Deens wonen 06    Woonstijl Deens wonen 07

 

Lichtinval

In Scandinavië is het vaak donker. De Denen hebben dan ook een sterke voorkeur voor ruimtes met grote ramen. Ook het gebruik van lichte tinten zorgt ervoor dat het interieur zoveel mogelijk licht vangt. 

 

Vorm en functie

De Deense woonstijl is sober en functionalistisch. Het neerzetten van overbodige snuisterijen wordt daarom uit de weg gegaan. Toch is er voldoende ruimte voor romantiek: maak gebruik van vrolijke schilderijen en ‘nuttige’ accessoires zoals borden om een mooie sfeer. 

Woonstijl Deens wonen 08

 

Meubels

De Deense woonstijl vertaalt zichzelf ook in de vormgeving van de meubels. Een terugkerend element is het combineren van grote volumes en fragiel ogende draagconstructies. Dit vertaalt zich in massieve tafels en stoelen met slanke poten. Vaak staan de poten daarbij in een bepaalde hoek, waardoor ze nog fragieler lijken. 

Woonstijl Deens wonen 09    Woonstijl Deens wonen 10

Woonstijl Deens wonen 11

 

< vorige pagina

 

 

Bron: Pinterest.com