Alle inspiratie    |    Wooninspiratie    |    Woonstijlen    |    Woontips    |    Woontrends   

Woonstijl basic wonen

De basic woonstijl gaat uit van het less is more-principe. Deze stijl is allesbehalve saai; door bewust na te denken over de elementen in de ruimte maakt u van een basic interieur een ruimte met een rustige uitstraling dat nooit verveeld. Basic interieurs gaan uit van rechte vormen en maakt daarmee een masculine, pure indruk. Het beperkte gebruik van accessoires voorkomt dat de uitstraling tuttig kan worden.

 

De basic woonstijl: geen basic kleuren!

Dat deze woonstijl ‘basic’ wordt genoemd betekent niet dat er gebruik wordt gemaakt van basiskleuren (‘rood, wit blauw’). Het kleurenpalet dient juist uitermate rustig te zijn. Grijs- en wittinten, naturelle kleuren en enkele zwarte accenten zetten daarom de toon.

woonstijl basic wonen 01    woonstijl basic wonen 02

woonstijl basic wonen 03    woonstijl basic wonen 04

 

Verschillende stijlen

Het uitgangspunt van de basic woonstijl is dat het interieur een zekere tranquiliteit uitstraalt. Dit kunt u bereiken door verschillende rustige woonstijlen te combineren. Landelijk, etnisch en klassiek zijn goede voorbeelden van stijlen die zich hiervoor lenen. Door deze stijlen te mixen ontstaat er een nieuwe woonstijl. 

 

Materiaalgebruik binnen de basic woonstijl

Het materiaalgebruik van de basic woonstijl toont sterke overeenkomsten met die van de landelijke woonstijl. Er worden natuurlijke, ruwe materialen gebruikt zoals hout, natuursteen en beton. Linnen is een veelgebruikte stofsoort. 

woonstijl basic wonen 05    woonstijl basic wonen 06

woonstijl basic wonen 07    woonstijl basic wonen 08

 

Typerende meubels voor de basic woonstijl

Net zoals iedere andere woonstijl heeft ook de basic woonstijl enkele ‘typerende’ meubels die vaak terug worden gezien in het interieur. De meubels zijn vaak groot en gestileerd – ze bevatten dus geen ornamenten. Betonnen vloeren- en aanrechtbladen komen eveneens vaak voor. Liefhebbers van hout laten dit materiaal vaak terugkomen in (eiken)houten vloeren, shutters en zwevende planken. 

woonstijl basic wonen 09    woonstijl basic wonen 10

woonstijl basic wonen 11    woonstijl basic wonen 12

< vorige pagina

 

 

Bron: Pinterest.com