Alle inspiratie    |    Wooninspiratie    |    Woonstijlen    |    Woontips    |    Woontrends   

Voor- en nadelen van PVC-vloeren

Een aantal jaar geleden kwamen de eerste PVC-vloeren op de markt. In eerste instantie werden ze vooral toegepast in projecten, maar tegenwoordig zijn PVC-vloeren niet meer weg te denken uit onze woonkamers. Waarom zou u een PVC-vloer moeten kopen? Wat zijn de voor- en nadelen? Roobol heeft de voor- en nadelen voor u uitgewerkt in onderstaand artikel.

 

Voor- en nadelen van PVC-vloeren 1    Voor- en nadelen van PVC-vloeren 2

 

PVC-vloeren verlijmen of met een klikverbinding?

Voor een optimaal resultaat en jarenlange garantie kunt u het beste kiezen voor het verlijmen van uw PVC-vloer. Eerst wordt uw vloer geëgaliseerd alvorens de PVC-vloeren op de geëgaliseerde vloer te verlijmen. Door de vloer te egaliseren, zorgen we er voor dat uw PVC-vloer volledig strak en glad in uw woonruimte ligt. Zonder het egaliseren zouden oneffenheden doortekenen. Roobol biedt alle PVC-vloeren aan inclusief egaliseren, lijmen en plaatsen.

Wilt u een voordeliger alternatief, dan kunt u kiezen voor PVC-vloeren met een klikverbinding. De legwijze is nagenoeg gelijk aan het leggen van laminaat. U kunt PVC-vloeren dan ook eenvoudig zelf plaatsen. Let op dat u wel een vlakke ondervloer gebruikt om doortekenen van oneffenheden te voorkomen. Roobol plaatst uiteraard ook alle PVC-vloeren met een klikverbinding. Vraag in onze winkels naar de mogelijkheden.

 

Voor- en nadelen van PVC-vloeren 4    Voor- en nadelen van PVC-vloeren 5

 

Voordelen van PVC-vloeren

PVC-vloeren zijn ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat en vinyl ijzersterk. Daarom wordt dit product ook veel gebruikt in projectstofferingen. Door een goede slijtlaag kunnen PVC-vloeren jarenlang mee terwijl ze nauwelijks krassen of indrukken vertonen.

Een ander voordeel is dat PVC-vloeren qua dessin nagenoeg gelijk zijn aan een houten vloer. Met natuurgetrouwe dessins en voelbare structuren zijn PVC-vloeren een goed alternatief voor bijvoorbeeld parket. 

PVC-vloeren zijn niet alleen slijtvast, maar kunnen ook goed tegen vocht en water. Daarom zijn ze ook uitermate geschikt voor vochtige ruimtes.

PVC-vloeren zijn zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en blijven zowel in vochtige als droge toestand hun stroeve karakter behouden. 

Door de leveranciers is ook nagedacht over de duurzaamheid van het product. De productie van PVC-vloeren wordt gedaan op milieuvriendelijke wijze. Daarbij komt dat PVC-vloeren volledig recyclebaar zijn.

 

Voor- en nadelen van PVC-vloeren 7    Voor- en nadelen van PVC-vloeren 8

 

Nadelen van PVC-vloeren

Aan PVC-vloeren zitten nagenoeg geen nadelen. Waar u op moet leggen is dat PVC-vloeren zo min mogelijk contact maken met rubber. Voorzie stoel- en tafelpoten altijd van vilt.  Daarnaast is het raadzaam om overmatig lichtinval te beperken met behulp van zonwering. Hierover geven we in onze winkels graag meer informatie. Bekijk ook de volgende artikelen: 

- PVC-vloeren in de woonkamer

- Onderhoud van PVC-vloeren

- PVC-vloeren collectie

 

Voor- en nadelen van PVC-vloeren 3

 

< vorige pagina

 

 

Beelden van: Moduleo